Blokzijler Merentocht

We hebben iets meer dan een week op natuurijs kunnen schaatsen. Ik heb ook een shorttracktraining op de ijsbaan in Wanneperveen gedaan maar dat was wat lastig met de sneeuw op het ijs. Later heeft de ijsclub speciaal voor mij een shorttrackbaan geveegd maar toen moest ik alweer elke avond in Friesland schaatsen.

Donderdag was de Vijfmerentocht in Wanneperveen. Er kwamen zoveel mensen dat ze de inschrijving hebben gesloten. Langs de Lozedijk was het ijs slecht en daar moesten mensen klunen of op de boerenkar. De politie stond het verkeer te regelen toen ik uit school kwam. Er zat een mevrouw bij me in de bus die met de trein uit Amsterdam was gekomen. Ze had veel vertraging gehad en ik zag haar thuis op TV Oost vertellen dat ze niet meer mocht starten.

Vrijdag heb ik de Blokzijler Merentocht geschaatst. Eerst de 35 kilometer en daarna nog een keer de 15 kilometer. We waren mooi vroeg gestart. Mijn vader heeft met de GoPro gefilmd en in Blokzijl heeft TV Oost de beelden gecopieerd. Dus ik was ook op TV Oost ๐Ÿ™‚

Het was een mooie natuurijsperiode. Volgend weekend schaats ik de Speculaascup shorttrack in het Belgische Hasselt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.