Dit weekend was de laatste Starclasswedstrijd in Leeuwarden. De eerste was in Malmö in Zweden en toen startte ik met een geblesseerde enkel. De tweede wedstrijd was in Oberstdorf in Duitsland. Nu was het de Frieslandcup in Leeuwarden. Ik reed wel goed. Er deden rijders uit acht verschillende landen mee en er waren 28 meisjes bij de C-junioren .

Vrijdag begonnen we met de 1000/1500 meter. De eerste ritten waren 1000 meter en de A- en B-finale waren 1500 meter. Op de 1000 meter verbeterde ik mijn snelste tijd op Nederlands ijs. Dat is goed voor de divisie indeling van de KNSB-cup. Ik haalde de B-finale en dat was dus 1500 meter. Ik verbeterde mijn PR met bijna 5 seconden en werd vierde in de rit. Dat is tiende op de afstand.

Frieslandcup Starclass 2012 day 1

Zaterdag was de 500 meter. Ik viel in de eerste rit en kwam dus in de lage groep terecht. In de kwartfinale reed ik de snelste tijd van die groep. Omdat er in de hogere groep een Penalty was, werd ik omhoog geplaatst. Daarvoor had ik ook extra hard gereden dus het was gelukt. Ik won de halve finale en mocht dus C finale rijden. Die won ik ook. Ik was dus negende op de 500 meter. We deden zaterdag ook nog een voorronde 1000 meter. De eerste drie gingen door. Ik lag makkelijk derde en omdat ik een beetje moe was vond ik dat wel genoeg.

Zondag gingen we verder met de kwartfinale 1000 meter. Ik was te druk in gevecht met een Duitste rijdster en daardoor konden de eerste twee weg rijden. Ik kwam niet meer bij en ging dus niet door voor de hoogste finales. De halve finale won ik en dus reed ik weer de C-finale en die won ik ook. Ik was daarmee ook op de 1000 meter negende.

Frieslandcup Starclass 2012 day 3

In het eindklassement van de Frieslandcup was ik achtste. In het eindklassement van de Starclasscompetitie ben ik geklommen naar de veertiende plaats! Ik had vrijdag en zaterdag bij Tineke geslapen. Ik zou zondagavond ook nog blijven maar omdat ik zondag heel misselijk was heb ik dat maar niet gedaan.

We hebben dit weekend ook gevolgd hoe het met Mark ging op de WK junioren in Australië. Daar deden 62 rijders mee en hij was 37e op de 1500 meter, 22e op de 500 meter en door een val 51e op de 1000 meter. In het eindklassement was hij 35e. Met de relay waren ze in de halve finale gevallen en daarmee werden ze zesde. Mark heeft in Melbourne in zee een pinguin langs hem zien zwemmen en hij heeft kangoeroevlees gegeten. Hij heeft er stukjes over staan op zijn site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.