Starclass Bolzano

Woensdagavond was de laatste training voordat we vertrokken naar Bolzano voor de eerste Starclass competitie. Tineke reed mee terug, zij zou met ons meerijden. We vertrokken donderdag ochtend rond 3 uur. Toen zijn we eerst richting Oostenrijk gereden. Hier hebben we wat spullen ingekocht voor het weekend (FRUIT LOOPS <3) en daarna hebben we wat vrienden in Steinach am Brenner bezocht. Dit is ook altijd ons vakantieplekje in Oostenrijk. Daarna zijn we door gereden naar Nösslach. Hier sliepen we donderdag op vrijdag. We hadden hier ook nog wat vrienden bezocht en daarna zijn we niet te laat gaan slapen. Onderweg hadden Tineke en ik nog wat films gezien zodat de tijd wat sneller ging. Want het was een lange reis.

Vrijdagochtend vertrokken we rond kwart over 8 richting Bolzano. Dit was ongeveer een uurtje rijden. Omdat het sneller ging dan verwacht, waren we eerst langs het hotel geweest om een paar tassen te dumpen en de sleutels van de kamers op te halen. Daarna gingen we door naar de ijshal. Na een paar rondjes rijden in Bolzano hadden we eindelijk de ijshal gevonden. Toen moesten we alleen nog de weg in de ijshal vinden wat in het begin ook al een probleem voor Tineke en mij was….

Om 11 uur gingen we inrijden, hiervoor waren we op tijd en konden we wat ijsgevoel krijgen. We begonnen met de race van de 1500 meters. In de heats was ik meteen door naar de halve finales voor de A of B finale. In deze rit wilde ik een beetje vooraan meerijden omdat het anders moeilijk werd om overal nog langs te komen. Toen de wedstrijd op gang kwam werd ik eerst (voor mijn gevoel) half de bocht uitgeduwd. Toen ik de bocht daarna weer terug kwam werd ik onderuit gereden. Ik was hier in een kanshebbende positie voor de A-finale en het was niet mijn schuld. Dus daardoor kreeg ik een toevoeging naar de A-finale. In de finale wist ik dat ik geen penalty moest krijgen omdat ik dan belangrijke punten mis zou lopen. Dus ik heb geen risico’s genomen en werd zevende in de rit.

-354

We hadden ook de heats van de 500 meter. Hier reed ik goed. Alleen zaten er ook twee andere snelle bij mij in de rit. Zij startten snel en daardoor lag ik in het begin op plek 3. Ik kon er ook niet meer langs komen maar het was een snelle rit. En ik wist dat de 4 snelsten derden ook door zouden gaan. Alleen bij mijn rit geen tijd stond en er stond dat ik niet door was was ik naar Phil gegaan die dit bij de jury ging navragen. Mijn ouders hadden het ook gefilmd en als je dat zou meten zou ik op een hoge 48’er seconden zitten. En niet boven de 52 seconden zoals de 4de snelste 3de had. Dus ik had een toevoeging gekregen naar de volgende ronde. Hierna waren Tineke en ik klaar voor deze dag. Mijn moeder had ons toen naar het hotel gebracht. Ze dacht een snellere weg te weten en toen reden we dus over allemaal busbanen. Maar het ging wel snel. Op de kamer maakten we zelf een magnetronmaaltijd. We nemen altijd een magnetron mee naar buitenlandse wedstrijden.

Zaterdag moesten we al om half 9 inrijden. Omdat sommigen zeiden dat het 9 uur was was er nog wat verwarring. Maar Tineke en ik waren op tijd voor de warming up.
We begonnen deze dag met de kwartfinales 500 meter. Deze ging goed bij mij. Ik had hier nog een hele mooie inhaalactie. Hierdoor kwam ik weer in de halve finale voor de A of B finale. In deze halve finale moest ik tegen Tineke en nog 2 italianen(?!). Ik had een slechte start, hier viel ik bijna. Daarna kon ik genoeg vaart maken en wilde ik Tineke inhalen. Tineke blockte echt super goed en ik moest inhouden. De bocht hierna viel ik weer bijna en wilden mijn benen ook niet meer. Ik kwam nu in de B-finale.

_224

In deze finale had ik een slechte startpositie en kwam ik laat in de bocht. Hier wilde ik later weer inhalen en toen viel ik pijnlijk in de kussens. Mijn rug deed zeer en hiermee was ik even naar de fysio geweest. Ook was mijn vinger pijnlijk, ik had geen idee waarom. Later bleek dat waarschijnlijk de italiaan die achter me reed over mijn vinger heen was gereden. Ik heb nu nog wel een beetje last van mijn rug. Ik moet het dus maar even in de gaten houden.

Toen ik terug kwam van de fysio hoorde ik dat Jesse (clubgenoot) hard was gevallen en dat die waarschijnlijk iets had gebroken. Tineke en ik waren meteen naar de heatbox gegaan om Jesse zijn spul op te halen en naar hem toe te brengen. Zo zijn we nog wel een paar keer heen en weer gelopen zodat hij alles had. Later bleek dat hij zijn scheen en kuitbeen had gebroken en dat dat in Nederland nog geopereerd moet worden. Ik hoop voor hem dat dat snel herstelt.

We hadden hierna de heats van de 1000 meter. Deze ging niet helemaal volgens plan. Maar gelukkig was ik nog wel door als snelste derde, daarna had ik nog de kwartfinale. Hier zat ik in een hele moeilijke rit met twee Italianen die vaak allebei in de finale staan. Ik was hier niet door en moest gaan strijden voor de C of de D finale, maar die was pas zondag.

’s Middags zijn Tineke, Mandy en ik even een restaurant op gaan zoeken. Dit was nogal moeilijk omdat we ver van het centrum af zaten. Uiteindelijk vonden we een soort winkelcentrum met een MEGA supermarkt. Hier kon je ook warme pizza halen. Het leek ons eerst heel duur. Maar later kwamen we erachter dat de prijs anders is. Die vrouw begreep Tineke en mij ook eerst niet. Ze dacht dat wij een kwart pizza wilden. Maar wij wilden iets groter dan de helft. Uiteindelijk begreep ze ons en hadden Tineke en ik onze pizza. Mandy had een andere pizza gehaald. Toen we weer terug bij de ijshal kwamen, hadden we nog even bij Mark gekeken die reed en daarna zijn we terug naar het hotel gegaan.

Zondagochtend moesten we vroeg opstaan. We moesten al onze tassen ingepakt hebben en we moesten om 8 uur inrijden. We hadden alles gered. We begonnen met de halve finale 1000 meter. In het begin van deze rit merkte ik al dat ik hele zware benen had. En later wilden ze niet meer goed meewerken en ik werd benauwd. Dit was dus een slechte rit, ik denk ook wel de slechtste van dit weekend. Toen zat ik in de D finale. Phil had tegen mij gezegd dat ik even goed moest lopen en zo om mijn benen wakkerder te maken. Dit had geholpen voor mijn laatste rit. Hier begon ik op kop. Uiteindelijk zag ik dat iemand snelheid maakte en toen maakte ik ook snelheid zodat ik op kop bleef. Later blockte ik iemand nog heel goed en finishte ik als eerste. Ik was tevreden over deze rit.

=142

Hierna hadden we de finale van Mark bekeken (die werd in Bolzano derde op de 500 en op de 1000 meter en vierde overall bij de senioren) en zijn we weer richting Oostenrijk gegaan.

Omdat mijn ouders hoorden dat er file was  op de snelweg waren we een andere weg door het dal gegaan. Maar halverwege deze weg kwamen wij ook in de file en hebben we er 3 uur over gedaan om in de Brenner te komen ipv 1 uur. Zo had ik ook gemeten dat we 1 uur hadden gedaan over 8 km. Dat schoot dus niet op. Bij de Brenner waren we nog naar het Outletcentrum geweest. Hierna waren we weer naar Nösslach gegaan. Hier hadden we rustig aan gedaan. Mijn ouders hadden na deze dag geen zin meer in zelf koken dus ’s avonds waren we uit eten geweest bij Wipptalerhof. Hier hadden we WIFI. Toen we daar lekker gegeten hadden waren we nog even langs Paul en Gaby geweest. En daarna weer naar het huisje. Hier was de Quote van het weekend!

Tineke en ik liepen naar de badkamer om onze tanden te poetsen wanneer Tineke zegt van “ik ga wel gewoon even op de wc plassen”. Ik keek haar echt aan van ‘waar wil je anders plassen?!’. Maar ze bedoelde op de wc tanden poetsen. Wij lagen echt dubbel XD.

Vanmorgen zijn we rond half 5 weer vertrokken richting Nederland. We zijn veel files tegengekomen.

2 Thoughts on “Starclass Bolzano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.