Starclass Hasselt

Dit weekend was de Starclass in Hasselt. We vertrokken vrijdagochtend vroeg en zonder files maar met wat sneeuw waren we mooi op tijd. Na het inrijden begon de wedstrijd met de 1500 meter. Ik reed niet een lekkere heat en belandde in groep 2. In de semifinal won ik de rit in de snelste tijd van groep 2. Omdat er in groep 1 penalties vielen werd ik omhoog geplaatst naar de B-finale in plaats van dat het de C-finale werd. In deze rit lag ik mooi voorin toen een Duitse tegenstandster me de bocht uit duwde. Zij kreeg daarvoor een Penalty maar daar had ik weinig aan. Ik werd vijfde in de B-finale.

Starclass Hasselt 2013

Daarna reden we heats 500 meter. Op de 1500 had Tineke een YC (yellow card) gehad omdat de mevrouw in de heatbox meende dat Tineke na haar P iets te boos reageerde wat helemaal niet zo was. Maar daardoor werd Tineke die best goed is, als zwakkere rijder (op basis van het tussenklassement) aan onze rit toegevoegd. Zo stonden we dus met één hele snelle rijdster en drie ook goede rijders aan de start. Ik moest vanaf positie drie en de snelste derden gingen ook door. Maar ik startte slecht en moest toen een inhaalrace beginnen tegen een lastige Duitse. Daarbij viel ik en toen ik in de kussens knalde, kreeg ik mijn knie in mijn gezicht. Ik heb nu dus een flink blauw oog. Ik won daarna nog wel mijn halve finale en finale maar dat leverde dus geen hoge klassering op.

Starclass Hasselt 2013

Op de 1000 meter had ik een goede heat en een zware halve finale dus kwam ik in de C-finale terecht. Daarin ook een paar snelle Italiaansen die daar door Penalties terecht waren gekomen. Ik werd dus vierde in de rit. Overall ben ik twaalfde geworden. Ik hoop dat ik met meer geluk in Malmö mijn klassement nog kan ophalen.

Mark reed ook heel goed in Hasselt. Hij heeft gewonnen bij de senioren! En met Shorttrackclub Thialf (SCT) wonnen we ook nog het clubklassement!

131208_675

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.