Het was een heel mooi weekend! Zaterdag zijn we naar de Worldcup shorttrack in Dordrecht gegaan. Tineke en ik was gevraagd om blokjes te leggen maar later hoefde dat toch niet. We hebben wel met een paar andere dingen geholpen. Het was leuk dat je overal mocht komen met je accreditatie en we kregen een mooie trui. Nederland had heel goed gereden. Jorien won zilver en we hadden drie heren in de A-finale. Jammer dat Sjinkie niet tot de streep door ging, want zo verspeelde hij goud. Hij had nu zilver en Niels brons. Beide Nederlandse relayteams plaatsten zich voor de A-finale.
Er was ook steeds een sms spel. Hiermee moest je vragen beantwoorden of iets voorspellen om iets te winnen. Ik had met een voorspelling gewonnen. Ik won daarmee een overnachting voor 2 personen. 🙂

Worldcup shorttrack
In deze rit plaatste Niels zich net als Sjinkie en Freek voor de A-finale 1000 meter.

Zondag heb ik met mijn vader en moeder en tante Petra de Hollands Venetiëtocht gereden. Ik was eerst op de schaatsen van Wanneperveen naar Giethoorn gegaan en toen de wedstrijd binnen was, mochten we starten. Het begin van de route was onduidelijk zodat we een rondje teveel op het Wiede hebben gereden. De tocht was daardoor 69,95 km. volgens Runkeeper en na de tijd hebben we nog een stempel opgehaald die we in het begin (het korte stukje op het Wiede) gemist hadden. Toen zijn we naar opa en oma geschaatst. Daar had mamma de auto staan want die had ’s ochtends Tineke naar de trein gebracht. Mark was op de fiets bij opa en oma want die gaat woensdag naar Australië voor de WK junioren.

Natuurijs 5-2-2012
Giethoorn in de winter. Hier varen wij 's zomers.

In totaal heb ik zondag ongeveer 80 kilometer over natuurijs geschaatst. Op het einde ben ik twee keer gevallen omdat het was gaan sneeuwen en toen zag je de scheuren niet meer. Ik had ook het Open Fries Kampioenschap shorttrack op natuurijs kunnen rijden maar ik reed liever de Hollands Venetiëtocht. De laatste was 16 jaar geleden. Tineke had bij het shorttrack gewonnen bij de meisjes C-junioren. Thuis hebben we via de laptop live Worldcup shorttrack gekeken en de heren relay goud zien winnen. Het was een heel mooi weekend. Het is nu weer dooi. Vanavond heb ik weer shorttracktraining op Thialf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.