2de KNSB-cup overall

Vandaag was de laatste wedstrijd van de KNSB-cup in Heerenveen. Dit was de 1000 meter. Ik kon vanmorgen soort van ‘uitslapen’ vergeleken de anderen uit Nederland omdat deze baan dichtbij is. Vandaag waren er ook mensen van Klokhuis die filmden. Die gingen filmen hoe ik mijn schaatsen aan deed. Ik heb geen idee of dit in de uitzending komt. Maar die uitzending is pas eind 2013 of begin 2014 zeiden ze. Dus dat duurt nog best wel lang.

De heats gingen snel van start. Ik kon meekomen en ben uiteindelijk op een 10de tweede geworden en ik was dus door naar de volgende ronde. Ik had in deze rit een PR van bijna 3 seconden. Nu is mijn PR 1:40.476  en op Nederlands ijs!

KNSB cup 5 - final 2013

In de halve finale had ik een moeilijke rit. Hier moest ik tegen Selma, Rianne, Gioya en Kay. In het begin wilde iedereen op de 2de positie volgens mij. Toen was ik maar op kop gegaan en had ik alles goed in de gaten gehouden. Toen ik merkte dat Selma versnelde versnelde ik ook. Maar Selma was al wel voorbij me. Verder hield ik de bocht goed dicht zodat er niemand bij langs kwam. Bij 1 van de laatste rondes wilde Kay me inhalen waarbij hij me heel erg uit de bocht duwde. Hier had hij een P wegens impeeding voor gekregen. Ik finishte als vierde in deze rit. Maar doordat ik op 2de positie lag toen ik de bocht uit geduwd werd werd ik toegevoegd aan de A-finale van de divisie C. Verder in deze rit waren Selma en Rianne ook door.

KNSB cup 5 - final 2013

In de finale startte ik vanaf positie 5. Hier baalde ik wel een beetje van want iedereen ging heel snel van start. En ik had niet echt een super goede start waardoor ik er niet helemaal perfect achter zat. Zo moest ik een groot deel op eigen kracht rijden waardoor ik op het eind helemaal dood was. Hier was mijn tijd nog wel onder mijn oude PR. Maar niet onder mijn nieuwe PR uit de heats. Dit was ook een snelle race want de eerste had 1:38.184.

KNSB cup 5 - final 2013

Met de relay zat ik bij Jessy, Rianne en Roza in het team. Ik moest starten. Bij de eerste start was ik als laatste de bocht in. Maar al snel lagen we op positie 1. Maar iemand uit een ander team viel en die bleef liggen waardoor er werd afgefloten. Deze werd van het ijs af gehaald en is naar de EHBO gegaan.
Hierna zijn we opnieuw gestart. Hier was ik weer als laatste de bocht in. Maar we waren ook weer snel op positie 1. Maar nu bleef een ander team goed bij en wisselden we de hele tijd van positie 1 en 2. Uiteindelijk hadden we een val. We konden snel wisselen en bleven op 2de positie. Nu kwam het zo uit dat ik de laatste 3 rondes deed. Dat was wel zwaar dat laatste rondje.

KNSB cup 5 - final 2013

Overall na 5 wedstrijden was ik tweede in het eindklassement geworden achter Tineke. Met de club hadden we gewonnen. Dus was wel weer een mooie wedstrijd (seizoen). 🙂

Ik weet nog niet wanneer mijn volgende wedstrijd is. Alle belangrijke wedstrijden van dit seizoen is geweest. Misschien ga ik nog naar het ONK of de closing games. Maar dat is pas in april dus daar moet ik nog even over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.