NK shorttrack 2014

Zaterdag en zondag 4 en 5 januari was het NK shorttrack in Amsterdam. Overall ben ik vijfde geworden bij de meisjes B-junioren.  Met het relayteam van shorttrackclub Thialf werden we Nederlands Kampioen.

Op de 1500 meter haalde ik de A-finale. Hierin werd ik vierde (filmpje door HVHW).Ook op de 500 meter haalde ik de A-finale. Dit werd een hele rare rit. Ik probeerde boven mijn macht te rijden om bij te blijven en viel al in mijn tweede bocht. Daarna schaatste ik door maar tegen het einde van de rit vielen de andere drie ook omstebeurt. Ik haalde hen in en toen zei de jury dat ik als eerste gefinished was. Ik wist het ook niet meer. Maar toen hebben ze naar de video gekeken en was ik toch vierde. Jammer dat ik niet gewoon rustig mijn rit heb gereden en was blijven staan want dan had ik de 500 meter gewonnen.

De halve finale van de 1000 meter ging niet zo lekker. Ik maakte een inhaalactie en toen viel ik samen met Esmee. Daar buitelde Suzanne weer overheen. Ik kreeg de Penalty en Esmee de toevoeging. Ik mocht geen B-finale rijden en kreeg dus geen punten op de 1000 meter. Dat kostte me mijn vierde plek in het tussenklassement. In de Superfinale over 1500 meter werd ik vijfde en daarmee bleef ik vijfde in het eindklassement.

We reden de relayfinale bij de meisjes junioren met een sterk team van Shorttrackclub Thialf met Aafke, Suzanne, Esmeralda en ik. Met dit team werden we Nederlands Kampioen!

Mark werd zesde overall. Ook hij werd Nederlands Kampioen op de relay.

2 Thoughts on “NK shorttrack 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.