Starclass Malmö

Afgelopen weekend was de laatste Starclass wedstrijd in Malmö. Ik was van plan om hier extra goed te rijden omdat een aantal hele goede rijdsters er niet waren. Die hadden zich al geplaatst voor het EK junioren. Als ik in Zweden een heel goede uitslag zou rijden, dan kon ik me ook nog plaatsen. Woensdag ben ik na de ijstraining in Leeuwarden bij Tineke blijven slapen en donderdagochtend (op mijn 17e verjaardag!) reed ik met hen mee naar Malmö. Tineke was met ons mee geweest naar Bolzano en Hasselt.

Ik had geen goed toernooi. In de heat van de 1500 meter werd ik twee keer uit de bocht geduwd en bij de tweede keer viel ik ook nog, maar de scheidsrechter zag er geen Penalty en toevoeging in. Bij de start van de eerste 500 meter kwam  ik nog voor het kopblok in aanraking met een andere rijdster en daardoor te vallen. Maar de starter floot de start niet af en zo zat ik ook hier bij de slechtste helft.

wpid-IMG-20140111-WA0002.jpg

Het ging beter op de 1000 meter. Hier haalde ik de B-finale. Omdat het klassement toch al slecht was, zijn we met Esmee en Avalon gewoon voor een snelle tijd gegaan. Ik reed dus wel een nieuw PR op de 1000 meter.

Tineke heeft het in Malmö heel goed gedaan. Ze werd vierde op de 1500, tweede op de 500 en derde op de 1000 meter. Met een derde plek overall is ze 8e geworden in het eindklassement van de Starclass en als derde Nederlandse geplaatst voor het EK in Sofia.

Vanmorgen heeft m’n vader me opgehaald uit Leeuwarden. Ik ben thuis weer even naar bed gegaan en ga nu vooral heel hard leren voor de toetsweek die donderdag begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.