Closing Games

De laatste wedstrijd van het seizoen was de Closing Games in Turnhout. Ik ben een beetje laat met het verslag maar het was druk met van alles en nog wat. Omdat er bij de Closing Games veel rijders meedoen (200 inschrijvingen uit 7 landen!) moet je je in de heat al meteen met je tijd voor de finaleronde plaatsen. Je kunt een 1000 meter dus niet tactisch rijden. Ik kwam met de snelste tijd in de A-finale. Daarin ging ik misschien iets te vroeg in de aanval en aan het einde kon Hanne Desmet me nog voorbij komen. Ik was dus tweede op die afstand.

Ook op de 500 meter plaatste ik me als snelste in de A-finale. Om te winnen, moest ik eerste worden en moest er iemand tussen mij en Hanne zitten. Ik startte op positie 1 en Hanne op 4 dus ik had nog een kansje. Maar bij de start viel er iemand en Hanne was de enige die er geen last van had. Zij nam dus een voorsprong en ik moest in de achtervolging. Het lukte me niet meer om haar in te halen dus was Hanne ook eerste in het eindklassement en ik tweede. Nienke was derde.

Anke_Golden Sun

De winnaars van de Golden Sun Award in alle categorieƫn

Voor de Golden Sun Award had ik drie van de vier wedstrijden gewonnen. Ik wist dus al voor de Closing Games dat ik die had gewonnen. We kregen een mooi diploma en een waardebon van Sebra. Ik moet nog nieuwe snijvaste handschoenen dus dat komt mooi uit šŸ™‚

Ik heb na de Closing Games wat rust genomen en extra m’n best gedaan voor school. Ik had een goed rapport. Ik ben nu wel weer een VIP reis naar BelgiĆ« geweest. Daar hebben we de Davitamon Classic van 80 kilometer gefietst. Het was een mooie tocht met ook wat klimmetjes.

Anke_Davitamon

Als VIP gast van de NTFU de Davitamon Classic gereden

Op 1 mei beginnen we de trainingen van de Friese selectie weer, met Philip Brojaka als nieuwe trainer. Ik heb er veel zin in!

1 ping

  1. […] laatste Starclass in Albertville oversloegen. Wel won Anke verschillende toernooien en daarmee de Golden Sun Award.Ā Het WK junioren leverde Mark met zijn team een Nederlands juniorenrecord op de relay op. Het EK […]

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »