Open Nederlands Kampioenschap

Dit weekend had ik het Open Nederlands Kampioenschap. Ik was hierheen met mijn moeder. Het ONK was dit jaar in Turnhout. Best wel raar omdat Turnhout in België is en het een ‘NEDERLANDS’ kampioenschap is. Normaal is het in Amsterdam maar daar was geen ijs.

Zaterdagochtend vertrokken we dus. Ik moest rond half 12 inrijden. We reden met de junioren A, B, C en senioren. Op zaterdag was de 1000 meter. In de heat viel er iemand voor me waar ik overheen ging omdat ik niet meer kon ontwijken. Natuurlijk viel ik weer net zo op mijn knie dat ik net naast mijn beschermer viel. Dat was best wel pijnlijk. Ik had hier nog een blauwe en pijnlijke knie aan overgehouden. Maar gelukkig kon ik nog wel gewoon rijden. Ik finishte hier als derde. Dat was eigenlijk niet genoeg om door te gaan. Maar gelukkig kreeg ik een ADV (toevoeging) naar de volgende ronde omdat het niet mijn schuld was dat ik viel en ik wel echt een kanshebber was om door te gaan in de rit. In de halve finale kon ik makkelijk en zonder problemen door naar de A-finale. Ik finishte hier ook als eerste in de rit.

Anke_ONK
Naar de start op het ONK (helm 59). Foto: Kristel van Wijk / HVHW

In de finale moest ik tegen Hanne, Miranda en Esmée. Dit was uiteindelijk nog best wel een spannende rit. Vooral tussen Hanne en mij. Want ik reed de laatste 3 à 4 rondes ongeveer op kop. Maar natuurlijk werd ik ook wel moe en zo en Hanne kon weer naar me toe rijden. In de laatste bocht zag ik dat ze heel wijd in ging. Dus dat is meestal als je krap uitkomt. Dus ik ging de bocht zo krap mogelijk uit. Alleen Op de finishstreep kwam Hanne ineens naast me. We wisten beide niet wie er nou eerste en wie er tweede was. De meningen aan de kant waren ook verdeeld. Uiteindelijk bleek dat ik eerste was met 6/1000ste van een seconde voor Hanne. Dus ik was toen wel even super blij, want finale punten zijn ook wel echt kostbare punten. 🙂

Ook hadden we de heat 500 meter. De start hier ging echt heel slecht bij mij. Ik was als vierde in de bocht. Hier schrok ik ook wel van. Normaal start ik veel beter. Maar het kan ook dat de slechte start kwam doordat ik vanaf startpositie 5 moest komen. Daar sta ik normaal ook nooit. Maar na 1 ronde lag ik alweer tweede. Bethan (die eerste lag) had op dat moment al een aardig gat geslagen. Dus ik had dat ook nog dichtgereden en toen haalde ik haar het laatste rondje nog in. Dus ik finishte hier nog wel als eerste.

Zaterdag avond sliepen mijn moeder en ik bij het nichtje van mijn vader in Valkenswaard. Het was gezellig, maar ik ging niet al te laat slapen omdat ik zondag alweer vroeg op moest.

Zondagochtend moesten we alweer vroeg opstaan. Ik had ook gekozen om te gaan inrijden. Dat vind ik wel altijd fijner. En ik had al wat last van mijn knie dus ik wilde even weten hoe het daarmee zou gaan met startjes en zo.  Gelukkig had ik geen last van mijn knie tijdens het rijden.

In de halve finale was ik beter weg dan in de heat van zaterdag. Ik werd in deze rit eerste. In de finale moest ik weer tegen Hanne, Miranda en Esmée. Hier was ik als derde in de bocht. Hanne de viel meteen voor me en ik moest een beetje ontwijken omdat ik anders op haar hand zou staan. Hierna ging ik in de achtervolging op Esmée die nog voor me reed. Maar ik was er niet meer langs gekomen. Uiteindelijk had ik wel even meer vaart maar toen kwam ik op het verkeerde moment waardoor ik achter op Esmée botste. Ik was dus tweede geworden op de 500 meter.

De laatste rit die ik had was de super finale over 1500 meter. Deze moest met iedereen die finale punten hadden. Dit waren weer Hanne, Miranda, Esmée en ik. In deze rit reed ik mooi op de tweede plek. Met nog 5 ronden te gaan ongeveer ging ik naar positie 1. Dit had ik de hele tijd volgehouden. Op het eind kwam Miranda nog wel dichtbij. Maar ik was er nog wel voor.

Ik was overall eerste geworden van de junioren A,B,C + senioren en dus Open Nederlands Kampioen! Ik had een horloge gewonnen. Later komen nog de echte prijzen nog volgens mij. Ik had gehoord dat die nog niet bezorgd waren of zo.

130407_ONK

Toen ik klaar was heb ik ook nog met Esmée blokjes gelegd bij de relay. Want er waren geen blokkenleggers. Dit was niet zo goed geregeld dit weekend. Maar ze waren wel dankbaar dat Esmée en ik dat nog wilden doen toen we klaar waren. We hadden zelf gevraagd of het nog nodig was. Want we vonden dat ook wel leuker dan een uur wachten. Want dan zit je daar een beetje.
Volgende week heb ik nog de Closing Games. Mijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Dat is de laatste wedstrijd ook voor de Golden Sun Award, maar omdat ik al drie van die vier wedstrijden eerste was (Speculaascup, Eastercup en ONK), heb ik die al gewonnen want de beste drie tellen.

2 Thoughts on “Open Nederlands Kampioenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.