One month before departure!

Vandaag is het 13 juli 2014. Precies een maand voordat ik vertrek naar de Verenigde Staten. Ik heb er echt super veel zin in! Deze maand heb ik nog mijn afscheidsfeestje en moet ik alles inpakken.

Maandagochtend had ik een interview met een journalist van de Stentor gehad voor een stuk in de krant over mijn jaar in Illinois. De bedoeling hiermee was ook wat aandacht te besteden aan AFS omdat AFS nog steeds gastgezinnen zoekt in Nederland. Dezelfde middag was er nog een fotograaf langsgekomen en woensdag stond er een leuk stuk in de krant:

Woensdag ben ik naar Amsterdam geweest om mijn visum aan te vragen. Hiervoor had ik eerder al heel veel papieren moeten in vullen. Dit was af en toe wat puzzelen omdat sommige vragen niet heel duidelijk waren. Maar we zijn er uit gekomen. In het Consulaat in Amsterdam moest ik nog al mijn vingers laten scannen voor mijn vingerafdrukken en moest ik nog een kort gesprekje. In het gesprekje vroegen ze mij waar ik heen zou gaan en of ik er zin in had en ook nog of ik eerder in Amerika ben geweest. Alles was goed dus ik krijg binnenkort mijn visum binnen! 🙂

Daarna ben ik samen met Mariël (die ook met AFS naar de VS gaat) naar het Rijksmuseum gegaan. Mijn ouders waren daar al heen terwijl wij onze visum aanvraagden. Het was wel leuk om een keer in het Rijksmuseum te kijken. Als Nederlander moet je daar toch een keer geweest zijn.

wpid-20140709_084809.jpg

Daarna zijn we door de stad terug naar het station gelopen. Hier kwamen we Roos nog tegen die ook haar visum ging aanvragen. Bij het station hadden we afscheid genomen van Mariël, ik zie haar waarschijnlijk niet meer voor ons vertrek. Onze auto stond bij de ArenA dus daar zijn we met de metro heen gegaan vanaf het station.

We zijn ook nog even langs de Makro geweest. Hier had ik nog een nieuwe jas gekregen voor de zomer. Ook kan de jas handig zijn voor straks in Illinois. Ik heb vanaf de Makro weer naar huis gereden. In het begin was het best wel wennen omdat ik nog nooit in zo’n drukte had gereden. Maar we hebben het overleefd.

Woensdagavond had Nederland helaas verloren van Argentinië na een spannende wedstrijd. Maar gister hebben ze nog van Brazilië gewonnen en daarmee de 3de plaats op het WK. Ik had niet verwacht dat wij zo hoog zouden eindigen voordat het WK was begonnen.

Binnenkort krijg ik mijn vlucht. Ik check mijn mail nu heel vaak omdat ik het echt graag wil weten. Ik hoor het vast wel binnen een maand. Want over een maand zit ik (bijna) in het vliegtuig! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.