Steun van Grote Broer

Vorig weekend hadden we het introductiekamp van AFS. In het Stay Okay in Soest hebben zes vrijwilligers mij en 40 andere uitgaande scholieren voorbereid op een jaar in het buitenland. Het was leerzaam en het was gezellig. Het was echt super leuk om iedereen te ontmoeten die weg gaat. Ik heb ook al een mail gehad van mijn vrijwilligster in de USA. Het komt nu steeds dichterbij en ik krijg er steeds meer zin in!

AFS camp

Ik was geslaagd voor de HAVO maar bij de examens had ik mijn biologie slecht gemaakt. Op mijn eindlijst had ik een 5.  Daarom heb ik dit examen herkanst. Ik hoefde maar 0,1 punt hoger op het examen om een zes te staan, maar het is een 7 geworden! Voor Amerika is een HAVO diploma niet gelijk aan een “graduation”. Het is een schooljaar minder en ik kan er nog niet mee naar de universiteit. Daarvoor moet ik nu eerst nog twee jaar VWO doen of het eerste HBO jaar halen. Dit moeten we in Amerika goed uitleggen omdat ik ook graag mijn Highschool diploma wil halen en sommige scholen zeggen dat je niet twee keer een “graduate” kunt zijn. Ik ben dus nog niet graduated maar hoop dat in Oak Brook te doen.

Deze week heb ik samen met mijn vader die het ook leuk vond om te doen, gewerkt aan een presentatie over Nederland. Hij is heel mooi geworden. Dus bij AFS bijeenkomsten en op school kan ik straks goed laten zien waar ik vandaan kom.

Mijn AFS jaar kost veel geld. Je krijgt er ook heel veel voor terug en AFS is beslist niet een dure uitwisselingsorganisatie maar het blijft een flink bedrag. Een groot deel is door mijn ouders betaald maar ik moet ook een groot gedeelte zelf betalen. Daarvoor hebben we mijn zeilboot verkocht en ben ik nu hard aan het werk bij opa en oma. Ik wil in Amerika ook graag blijven shorttracken. Die trainingen kosten ook veel geld. Daarom hebben we de Stichting Grote Broer gevraagd of ze mij willen ondersteunen bij deze kosten. Ik ben echt heel erg blij dat we gister bericht kregen dat de Stichting Grote Broer heeft besloten om dat te doen. Zo krijg ik een heel stuk meer lucht in mijn financiën tijdens mijn AFS jaar.

 

“Stichting Grote Broer is er voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, kinderen met een bijzonder talent en voor kinderen met een bijzondere wens of droom. De hulp van Grote Broer kan financiële steun voor een individueel kind betreffen. Maar ook hulp voor een groep kinderen, zoals bijvoorbeeld een school voor gehandicapte kinderen. Grote Broer helpt tevens bij het organiseren van evenementen voor kinderen. Want ook dat kan voor een kind een belangrijke impuls zijn in het leven. “

Ik bedank de Stichting Grote Broer heel hartelijk voor deze bijdrage en daarmee voor hun steun aan mijn sportieve ambities. Namens de Stichting mag ik ook andere jongeren oproepen die in de doelstelling van de Stichting vallen, om een beroep op deze Grote Broer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.