Dit weekend waren we met Shorttrackclub Thialf naar de Speculaascup gegaan in Hasselt (België). We gingen vrijdag weg. Ik hoefde zaterdag pas ’s middags te rijden. We reden samen met de meisjes junior A. Op de 1000 meter haalde ik de A-finale en hierin werd ik vierde. Achteraf vind ik dat ik de finale hier slimmer kon rijden. Nu had ik energie verspild door mislukte inhaalacties en zakte ik de laatste ronde helemaal in waardoor ik van positie 2 naar 4 ging. We hadden ook een heat 500 en hier was ik door.

Vandaag plaatste ik me voor de A-finale van de 500 meter. In de finale startte ik  vanaf de derde startpositie en was ook als derde in de eerste bocht. Ik reed deze finale super goed. Na een paar rondes was ik naar positie 2 gegaan en in de laatste ronde kon ik op kop komen en de rit winnen.

Na de 500 en de 1000 meter stond ik gelijk met Sara en Avalon. We hadden alle drie 42 punten en het verschil in klassement was op basis van de langste afstand. Ik stond dus derde. De beslissing over het eindklassement ging in de Superfinale 1500 meter vallen. Deze rit hield ik Avalon goed in de gaten omdat het tussen ons ging om het goud of zilver van de dames junioren B. De hele tijd zorgde ik ervoor dat ik achter Avalon zat. Toen iemand achter mij mij wilde inhalen moest ik blokken en op dit moment kreeg Avalon een kleine voorsprong. Dit was nog met ongeveer twee rondes te gaan. Ik heb het gat dicht kunnen rijden en het was nog een spannende finish. Avalon was net 16/1000e seconde sneller. Ik was tweede in deze 1500 meter superfinale. In het eindklassement van Junioren A en B ben ik dus  tweede geworden.

wpid-IMG_124597051348263.jpeg
Foto: Frank Schenk

image

Het was een super gezellig weekend met de club! 🙂

Naschrift 11-2-2014: Filmpje met mijn races op YouTube met dank aan Marij Timmerman 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.