Dit jaar doe ik eindexamen HAVO en ik zit al heel lang te bedenken wat ik volgend schooljaar wil doen. Het is puzzelen met de keuze voor een opleiding, dat ik graag een jaar Highschool wil doen maar ook dat ik heel erg graag wil blijven shorttracken. Het liefst ga ik eerst een jaar naar Amerika met AFS. Dat is de uitwisselingsorganisatie waarmee mijn moeder vroeger ook een jaar Highschool in Texas heeft gedaan. We zijn daar deze zomer nog geweest. Maar het is moeilijk om in een uitwisselingsjaar ook te blijven shorttracken.

Mijn vader heeft vorige week op Facebook in de groep Shorttrack Speedskating een bericht geplaatst of mensen dat wilde delen in Amerika om te vragen of er in de USA iemand te vinden is die betrokken is bij shorttrack en mij wel via AFS zou willen hosten. Al snel kwam er bericht uit Chicago. De familie Bosman heeft een dochter Hannah die bijna net zo oud is als ik en ook veel shorttrack traint. Zij hebben zich nu aangemeld bij AFS en ik heb ook mijn aanmelding klaar. Zaterdag had ik in Groningen de verplichte taaltoets. Die was erg makkelijk. Vandaag ben ik naar Zwolle geweest voor een TBC test die je moet doen als je een jaar Highschool in Amerika wilt doen. Donderdag moet ik weer naar de GGD voor de uitslag. Deze week krijg ik ook de eerste keer vaccinatie voor Hepatitis A en B. Volgende maand krijg ik dan de tweede en vijf maanden later de laatste.

ย 

Ik moet dan alleen nog slagen en AFS in Amerika moet dan alles goed vinden dat ik bij de familie in Chicago geplaatst word. Ik heb van vorige week de eerste toetscijfers al gekregen. Dat waren goede cijfers en ik hoop nu dat economie en wiskunde ook goed zijn. Deze zomer ga ik veel werken bij opa en oma zodat ik wat extra zakgeld heb voor in Amerika. Het duurt nog ongeveer een half jaar maar ik heb er nu al heel veel zin in! ๐Ÿ™‚

6 Thoughts on “USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.