Dit weekend was de Easter Cup. Ik reed mee met Familie van Berkum van Trias, daar sliep ik ook de eerste nacht bij op de kamer.

Zaterdagochtend kon ik eerst lekker uitslapen. Ik hoefde pas om 17.00 in te rijden. Rond 11 uur werd ik opgehaald en ging ik even op de baan kijken en de jongeren aanmoedigen. ’s Middags gingen we daarna met iedereen van Trias eten. Daarna gingen we weer naar de ijshal.
Ik moest zaterdag de 1000 meter rijden. In de heat reed ik wel goed en werd dus ook eerste. Ik had ook de snelste tijd. Hier ging het ook al meteen om de plaatsing voor de finale. Dus ik had startpositie 1 in de finale.
De finale ging ook wel goed. Ik startte echt super traag. Maar daarna ging ik vooraan in de groep rijden. Uiteindelijk vond ik het wel genoeg en ging ik weg. Zo sloeg ik in het begin meteen al wel een gat. Daarna had ik gewoon uitgereden en finishde ik als 1e. Dus ik had de 1000meter gewonnen.
We hadden ook al de 500 meter heats. Hier won ik en was ik dus door. Het was niet echt super snel ijs. Op alle afstanden kwam ik niet in de buurt van mijn pr.
’s Avonds sliep ik bij Hanne. Dit was gezellig. We moesten alleen wel weer heel vroeg opstaan omdat het zondag weer vroeg begon en we een uur minder hadden.

Zondag begonnen we met de 500 meter halve finale. Deze won ik ook weer en kreeg in de finale startpositie 1. In de finale was ik als 2de de bocht in. Esmée zat voor mij. Ik had meer vaart en wilde haar voorbij. Maar net de bocht dat ik aanzette om er voorbij te gaan viel ik. Wat wel raar was dat de rit voor me en de rit na me ook mensen precies op dezelfde punt vielen. En er waren nog wel meer die echt op dat punt vielen. Dus ik denk dat daar iets in het ijs ofzo zat. In de finale werd ik dus 4de. Zo was ik in het overall klassement van Ladies junioren ABC 2de. Esmée zat nu voor mij.
We hadden ook de super finale 1500meter. Natuurlijk hadden wij weer zo’n beetje het slechtste ijs. Wij zaten in de 19de rit na de dweil. Dus na lang wachten en veel te vroeg mijn schaatsen aan te hebben gedaan waren we eindelijk aan de beurt. In de super finale startte ik best wel snel weg vergeleken de anderen. Dus ik liet me een plekje zakken zodat ik niet op kop zat. Uiteindelijk had ik het gevoel dat we iets versnelden. Dus toen was ik ook gegaan zodat ik niet op volle snelheid er nog bijlangs moest. De laatste rondes werd ik wel heel erg benauwd. Maar ik reed zo goed mogelijk door en kwam toch nog als 1e over de finish.

Overall ben ik nu 1e geworden. Van de ladies junioren ABC. Ook was ik dus 1e van de junioren B. Want het werd nog uit elkaar getrokken.

Bij de prijsuitreiking was ook een trekking voor de hoofdprijs van een loterij. Deze had ik niet gewonnen 🙁 Maar ik had wel een mooi (handgemaakt) lijstje gewonnen. Hier een foto van de prijsuitreiking:

Eerste prijs Easter Cup Gent 2013. Foto: Marij Timmerman.
Eerste prijs Easter Cup Gent 2013. Foto: Marij Timmerman.

 

Ik vond het een gezellig weekend. Volgende week heb ik het ONK in Turnhout. Wel raar dat het Open NEDERLANDS Kampioenschappen in België zijn..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.