First days in USA

Heeey iedereen!! Ik ben in Illinois, USA!! 😀

Dinsdagavond zijn ben ik nog uit eten geweest met mijn ouders en Mark. Daarna zijn we nog even snel langs Opa en Oma geweest om afscheid te nemen. Hier heb ik ook afscheid moeten nemen van Mark. Afscheid nemen is niet leuk, maar gelukkig is het maar voor een jaar.

Toen ik met mijn ouders thuis kwam hing er op de garage een spandoek met ‘Welkom thuis op je laatste avond in Nederland’. Ik dacht echt van wie heeft dit opgehangen. Maar verder had ik er niets achter gezocht. Toen ik daarna door het raam naar binnen keek zag ik Tineke, Eleni en Lotte daar staan. Dat was wel echt een verassing voor mij. Het was leuk dat ze er waren. Midden in de nacht had ik nog een rondje met Dukky en Tineke gelopen. Daarna ben ik gaan slapen.

De volgende ochtend ging mijn wekker om 4.30. Ik was nog even in bed blijven liggen, toen ik meer beweging in huis hoorde was ik ook maar eens uit bed gegaan om me klaar te maken voor mijn reis. Sanne kwam ’s ochtends ook nog om mee te gaan naar Schiphol om mij uit te zwaaien. We hadden nog een rondje met Dukky gelopen en toen moest ik afscheid nemen van Dukky. 🙁

Op Schiphol hadden we al snel de vertrekhal gevonden. Hier had ik mijn tas ingechecked en had ik een paar anderen van AFS waarmee ik samen zou reizen ontmoet. Nadat ik afscheid van mijn ouders, Tineke, Eleni, Lotte en Sanne had genomen was ik samen met de andere AFS’ers verder gegaan door de douane. Het was best ver lopen naar het vliegtuig. Ik wist niet dat Schiphol zo groot was. Mijn eerste vlucht naar London zat ik naast Veerle. Mariël en Fleur zaten aan de andere kant van het gangpad. De vlucht ging heel snel, ik dacht dat het langer zou duren.

In London aangekomen moest ik overstappen met Gerrit en Sarah naar het vliegtuig naar Chicago. We moesten vanuit het vliegtuig in een bus naar het gebouw van het vliegveld en vanaf daar moesten we met een andere bus naar de vertrekhal waar we moesten zijn. Alles was duidelijk aangegeven en we hadden hier geen problemen.

Getting out of the plane @London

Na nog een keer door de scan gegaan te zijn konden we naar de gate. Hier hebben we heel vaak gevraagd wanneer we in het vliegtuig konden. We moesten nog even wachten maar het is ons gelukt. Naast ons in het  vliegtuig zat een vrouw die ons wilde helpen met de douane papieren, dat was maar goed ook omdat we een paar dingen niet heel goed begrepen. Tijdens de vlucht heb ik de films Rio -2 en The amazing spider man-2 gekeken. Zo ging de tijd iets sneller. Toen we eindelijk in Chicago waren geland hoorden we dat we 10 minuten vertraging hadden omdat we nog niet naar de gate konden.  Jammer genoeg heb ik niet veel van de skyline van Chicago kunnen zien omdat we niet naast het raam zaten. Maar ik heb gelukkig wel een klein stukje gezien.

Dutch AFS'ers in Chicago

We waren redelijk snel door de douane heen en mijn tas kwam met een perfecte timing aan. Ik kon zo doorlopen. Ik had wel heel even op Gerrit en Sarah gewacht zodat we samen naar de aankomsthal konden gaan. Hier stonden een paar van AFS te wachten. Nadat we hier een poosje gezeten hadden om op anderen te wachten die aankwamen moest ik afscheid nemen van Sarah en Gerrit. Zij gingen nu verder naar hun Staten. Hierna ben ik samen met de vrijwilliger Arno, Alli uit Finland en nog iemand uit Zwiterland naar het hotel gegaan. Hier waren al meer AFS’ers die dezelfde avond nog naar hun gastfamilie gingen. Hier had ik ook eindelijk Ana uit Brazilië ontmoet, ik had al veel met haar gepraat via Whatsapp en facebook. In het hotel begon de oriëntatie. We kregen een shirt van AFS-USA en moesten met een sticker op de wereldkaart aangeven waar je vandaan kwam. Ook moest je aangeven waar je in Illinois kwam. ’s Avonds hadden we gekeken hoe de ochtendgroep de families ontmoette. Iedereen moest zich voor de hele groep voorstellen en vertellen waar hij of zij heen zou gaan. Later de avond kregen we onze hotelkamers. Ik zat samen met Kewalee en Supitsara (uit Thailand) en Misa (uit Japan) op de kamer. Nadat ik 24 uur wakker was geweest was ik eindelijk gaan slapen.

Ik was ’s nachts nog om 2.15 en om 4.30 wakker geworden. Om 6 uur was ik alweer wakker en toen ben ik ook niet meer gaan slapen. Rond half 7 was ik uit bed gegaan. We hadden hierna nog een paar foto’s met de kamergenoten gemaakt. Om half 8 was er ontbijt en daarna begon de oriëntatie echt. Eerst kregen we van die dingen voor de vingers. Als je je vingers erin doet en er uit wilt trekken is dat onmogelijk. Je moet relaxen en dan kan je je vingers eruit te krijgen. Daarna hadden we ons opgedeeld in groepen om wat basisdingen door te spreken. Ik zat in de groep van Barb (vrijwilligster) met een Thai, 2 italianen en iemand uit zwitserland. Nadat we alles door hadden genomen gingen we oefenen met zo’n Amerikaans slot. Dit was nog best wel lastig. Na heel vaak geprobeerd te hebben had ik eindelijk door hoe hij werkte. Daarna gingen we wat eten en voorbereiden op de ontmoetingen met de gastfamilies. Toen we daarmee klaar waren moesten we wachten en waren we maar weer bezig gegaan met die sloten totdat de meesten door hadden hoe het werkte. Becky (gastmoeder), Hannah (gastzusje) en Micah (gastbroertje) haalden mij op. Toen de foto’s waren genomen haalden we mijn spullen op en gingen we naar de auto.

Roommates

Onderweg hadden we nog wat gegeten. Ik had een burger, de familie zei dat het niet zo’n grote burger was. Maar ik had moeite met hem helemaal op te eten. Later zeiden ze wel dat hij groter was dan ze hadden verwacht. Toen we thuis in Oak Brook kwamen had ik mijn spullen uitgepakt en had ik een rondleiding door het huis gekregen. Daarna heb ik nog een rondje met Hannah door de buurt gefietst en toen we terug kwamen hebben Hannah en ik een potje basketbal gespeeld tegen Micah (gastvader) en Micah (gastbroertje). Natuurlijk hebben Hannah en ik gewonnen. Later hadden we nog een ander soort spel met de basketbal gespeeld, hier was ik niet heel goed in maar het was wel leuk! J ’s Avonds had ik nog een film met Hannah en Micah (gastbroertje) gekeken (pirates of the caribbean). Tijdens de film viel ik bijna in slaap. Ik was hierdoor maar naar bed gegaan en had hem dus niet afgekeken.

Vanmorgen werd ik rond 5.30 (of 6.30) wakker maar ik viel al snel weer in slaap. Het was gelukkig niet zoals gister waar ik eigenlijk niet meer moe was. Om 7.30 werd ik weer wakker en toen was ik ook maar gaan opstaan want om 9.00 had ik een afspraak op school. Hier aangekomen moesten we even wachten. Daarna werd ik opgehaald om wat toetsen te maken. Ik moest eerste een leestoets maken die ik best goed gemaakt had. Daarna een woordenkennis toets die slecht ging. Ik moest hierbij aangeven wat het synoniem van een bepaald woord was. Hier had ik keuze uit 4 andere woorden. Bij veel wist ik van bijna alle woorden niet wat ze betekenden. Dus dit was wel moeilijk. Toen ik dit klaar had moest ik nog een wiskunde toets maken. Dit waren 60 vragen en ik had er ook 60 minuten tijd voor. Dit is onmogelijk omdat ik ook nog een deel moest vertalen om te begrijpen wat ik precies moest doen. Ik was uiteindelijk tot vraag 36 gekomen. Ik had hier totaal 29 vragen goed en bij die 7 fout had ik er een paar niet ingevuld. Dus die was heel goed gemaakt.
Na de toetsen had ik Becky gebeld dat ik klaar was en moest ik even wachten. Hierna zijn we samen naar iemand van de school gegaan om vakken te kiezen. Ik kom in het Junior year en dit zijn de vakken die ik krijg:

–          The world of psychology (over hoe een mens denkt of zoiets dacht ik)

–          Comparative Zoology (over dieren volgens mij, ze hadden dieren in het lokaal)

–          Precalculus (een soort wiskunde)

–          Photography (*als het niet te duur is, prijzen krijgen we later te horen)

–          New Humanities – cinema (engels, maar dan met films en daarover praten als ik het goed heb begrepen)

–          PE (lichamelijke opvoeding)

–          Human anatomy and physiology honors (over het menselijk lichaam dacht ik)

–          3D art (of zoiets, hier maak je dingen met klei)

–          US government (hier ga ik meer leren over de overheid in de VS)

Volgens mij waren dit alle vakken. Nadat we hiermee klaar waren had ik mijn counselor ontmoet. Hij leek heel aardig (net zoals alle andere mensen op de school). Maandag kan ik mijn boeken ergens halen en woensdag begint mijn school. Gelukkig is er wel iemand die de eerste week (/weken) met mij mee loopt van klas naar klas. Ik weet nog niet wie. Maar hierdoor verdwaal ik hopelijk niet.

Nadat we helemaal klaar waren op school ben ik samen met Becky naar Panera geweest. Hier had ik een flatbread sandwich Chicken BBQ (volgens mij heette het zo) gegeten. Ook had ik limonade die veel te zoet was. Daarna moest Becky nog naar een andere winkel. Hier had ik nog wat nieuwe sokken gehaald. Daarna zijn we weer naar een andere winkel geweest waar ik de naam ook niet meer van weet. Hier heb ik nieuwe schoenen gekocht. De schoenen zijn hier echt goedkoper. Ik heb nu Vans gehaald voor ongeveer 20 euro en in Nederland zou ik hier voor 60 euro(?) kwijt zijn.

Nu ben ik weer thuis en had ik even tijd over. Dus daarom ben ik nu de blog aan het schijven. De familie hier heeft ook 2 hondjes (wat ik was vergeten te zeggen). Ze zijn echt heel schattig. En op de terugweg vanaf school liep er een jonge ree/hert door de straat hier. Echt leuk om te zien J

Ik vermaak me hier nog wel! Het is een lang bericht geworden maar ik heb ook veel meegemaakt de afgelopen dagen. Nu zijn jullie gelukkig weer op de hoogte. Ik probeer de blogs wel een beetje bij te houden maar ik kan niet beloven dat dat altijd gaat lukken!

Flags
Groetjes uit Amerika!!! Xx

2 Thoughts on “First days in USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.