Time for a new blogpost!! :)

* Translation button on the right side -> *

Tijd voor een nieuwe blog! Ik heb de afgelopen weken weer nieuwe dingen meegemaakt. Ik ben onder andere naar Chicago geweest en school is begonnen. Pas op want dit is een heel lang bericht!! 😉

Chicago
With the family

Ik ben naar Chicago geweest!! Het is echt een hele mooie stad. Hoge wolkenkrabbers, the bean, Chegall Wall, Birmingham fountain en nog meer. Ik was downtown geweest met Micah, Becky, Jed en Micah. Hannah was op kamp dus ze kon niet mee. We gingen met de trein naar Chicago toe. Tijdens het wachten had ik echt de langste trein ooit gezien. Het duurde echt heel lang voordat hij voorbij was. Toen we in Chicago aankwamen zijn we verder downtown ingelopen. Hier hadden we onder andere de Chegall Wall gezien, dit is een muur met gekleurde tegeltjes. Ook was er een soort fietsverhuur. Dit had ik niet verwacht in zo’n grote stad. Dus dat was bijzonder om te zien.

Chicago
Chegall wall

Na weer een poosje gelopen te hebben kwamen we aan bij de Crown fountain. Dit is typisch iets van Chicago volgens mij. Als je in Chicago bent geweest moet je daar geweest zijn (vind ik). Daarna zijn we doorgelopen naar the Bean. Dit was ook echt super om te zien. Vooral met de skyline op de achtergrond. We zijn ook nog naar de Birmingham fountain geweest. Dit is een van de grootste fountains in de wereld. Hij was ook wel echt heel groot.

Chicago
Crown fountain
Chicago
The Bean
Chicago
Birmingham fountain

Nadat we bij Birmingham fountain hadden gekeken zijn we langs Michigan Lake richting The Navy Pier gelopen. Het was druk omdat er dezelfde dag ook een Air and Watershow was. Dus toen we even een klein strandje opliepen om af te koelen moesten we echt slalommen om andere mensen heen. Daarna zijn we de Navy Pier op gegaan wat ook echt super was. We hadden hier een restaurantje gezien dat vernoemd was naar Forrest Gump, het restaurantje heette Bubba Gump Shrimp. Ook was er een soort kermis op de pier, inclusief een grote reuzenrad. Hier ben ik samen met Becky, Jed en Micah (gastbroertje) in geweest. Vanaf hier konden we de skyline weer heel mooi zien. Daarna heb ik samen met Jed en Micah een potje midget golf gespeeld. Ik was heel slecht en had dus ook verloren..

Chicago
Midgetgolf with Jed and Micah

Toen we terug naar de trein liepen hadden we nog even heel mooi zicht op de skyline, die echt heel mooi is. Ook hadden we nog ergens wat gegeten en op het station hadden we Chicagomix popcorn gehaald. Dit is een popcorn mix met caramel popcorn en kaas popcorn (ik wist niet eens dat kaas popcorn bestond). Vlak voor we de trein in gingen kwamen we Seraina (uit Zwitserland) nog tegen. Toen hadden we even snel gepraat en daarna zijn we de trein ingegaan om weer naar huis te gaan. Het was echt een hele mooie dag in Chicago en ik had super veel mooie dingen gezien. Natuurlijk had ik mijn camera mee en had ik veel te veel foto’s gemaakt. Ik had een deel van de foto’s al op facebook gezet en een paar daarvan staan in dit bericht.

Chicago
Chicago

De dag na Chicago ben ik met de familie meegegaan naar de kerk. Dit was voor mij de eerste keer in heel wat jaren dat ik naar de kerk was geweest. Het was een moderne kerk en het was ook leuk om te zien hoe het hier is. Hier had ik ook Noah  en Luke ontmoet. Toen we thuiskwamen was Leah er ook. We hadden pizza (die echt heel dik was) gegeten en daarna gingen we Settlers of Catan spelen. Daarna was ik naar mijn eerste dryland training hier geweest. Hannah was nog op kamp dus ik kende daar echt niemand (ondertussen ken ik ze al wat beter). Dit was een ander soort training dan ik gewend was. Het begon al met een iets andere warming up, daarna gingen we een potje ultimate frisbee-soccer spelen, we deden wat sprints en daarna nog wat oefeningen in de elastiek en low walks. Na de training hadden we Hannah opgehaald van haar kamp.

Ik merk ondertussen al dat de blog weer veel te lang gaat worden. Maar heb ook al weer veel meegemaakt. Haha Ik hoop dat je je nog niet verveelt met lezen. 😉

Maandag 18 augustus ging ik weer naar school om mijn schoolboeken op te halen. Op school was er iets mis dus het duurde erg lang voordat ik eindelijk mijn spullen had. Als ik het goed begrepen had waren ze mijn rooster kwijt omdat ze van een bepaalde papier niet hadden ingevuld dat wij hem hadden ingeleverd. Toen alles eindelijk weer in het systeem stond kon ik mijn boeken halen (die echt heel dik zijn). Daarna hadden we inkopen gedaan voor school. Natuurlijk wist ik niet wat ik moest hebben dus had 1 notebook gekocht. Dan had ik toch iets om in te schrijven en tijdens de lessen kon ik ook wel informeren wat ik allemaal moest hebben. Die avond had ik mijn eerste uphill training, dit was met een deel van de groep van de dryland training en een nieuw deel. Hier was ook iemand die vroeger met mijn coach in Nederland had getraind. Het was leuk om haar en de anderen te ontmoeten.

Die dinsdag ben ik weer naar school geweest. Terwijl de lessen nog niet eens begonnen waren. Ik moest hier nog een locker regelen. Mijn locker is op de 2de verdieping. Een mooie plek omdat ik er makkelijk heen kan lopen tussen mijn lessen. Daarna zijn we nog even naar Walmart geweest en ’s middags had ik nog met Hannah gekajakt. Ik was deze dag ook genomineerd door Ana (uit Brazilië) voor de ALS Ice Water Bucket Challenge. Omdat ik toch al vies was en ik wilde douchen had ik dit maar gedaan. In Amerika doen veel mensen hier aan mee en ik moet ook maar meedoen in de cultuur. ;p

School
My school with schoolbusses

Woensdag 20 augustus was dan mijn eerste Amerikaanse Schooldag. De bus haalt mij ’s ochtends om 6.50 op (zo’n gele schoolbus ja), dus ik moet elke dag vroeg uit bed. Maandag heb ik gelukkig een late start, dan komt de bus pas om 8.05. Mijn tas was erg zwaar de eerste dag omdat ik al mijn boeken er in had. Op school kreeg ik een ‘ambassador’ toegewezen die mij de eerste week zou helpen met de lokalen vinden en wat regels uitleggen enzo. Ook had ze mij voorgesteld aan haar vrienden. Ik zit ondertussen nog steeds met hun tijdens lunch. De eerste dagen moest ik heel veel papieren laten ondertekenen. Bij precalculus had ik na de eerste les meteen veel huiswerk. Natuurlijk snapte ik de manier van vragen niet en wist ik dus bij veel dingen niet wat ik precies moest doen. Dus na school ga ik meestal naar het ARC. Hier kan je huiswerk maken en als je vragen hebt kan je ze stellen. (Ik ga straks alle klassen bij langs met wat we doen. Dat ga ik niet per dag doen 😉 ) Na een lange eerste schooldag had ik ’s avonds weer dryland training in Glen Ellyn. Hier gingen we weer op een heuvel oefeningen doen.

Woensdag op donderdag nacht was er heel harde onweer. De stroom was daardoor ook uitgevallen dus ’s ochtends liep ik met een zaklamp door het huis omdat het nog vroeg was (omdat ik naar school moest). Ik was erg moe die dag dus ik had rustig aan gedaan.

De volgende dag was the Creek (die achter het huis is) overstroomd omdat het zo veel had geregend. ’s Avonds was ik met Hannah en Nicole naar een winkelcentrum geweest. Dit was erg gezellig en we hadden ook eindelijk weekend. Daar was ik wel aan toe omdat ik erg moe was. Zaterdag ben ik naar winkels geweest met Becky en Hannah. Hier heb ik onder andere schoolsupplies en shorts gekocht. We waren ook naar Costco geweest. Hier had ik ‘nieuwe vrienden’ gemaakt. Het waren echt heel grote knuffelberen (voor maar $30 ;o), ik wil eigenlijk wel een hebben. Maar heb geen idee hoe ik hem mee naar Nederland zou kunnen nemen.

With my friends
With my friends

’s Middags had ik wat huiswerk gemaakt en had ik de familie de cadeautjes die ik voor ze had gegeven. Ze vonden alles heel leuk. 🙂 Daarna ben ik met Hannah, Tiara en Ponce (Hannah en de hondjes) gaan kajaken. The Creek was nog steeds hoog dus we konden ook door tuinen van anderen. Toen we terug waren hadden we de hondjes gewassen (omdat het water in the Creek niet heel school is) en hadden we nog een film gekeken.

Zondag stond de wekker heel vroeg (5.00am). Ja, ik weet dat het zondag is en dat het weekend was. De wekker stond zo vroeg omdat we weer naar Chicago downtown gingen. Deze keer was ik met Hannah, Leah, Noah en Luke. We zijn vanaf een strand (weet niet precies waar) naar het eind van Navy Pier geskeelerd/gefietst. Ik had geen skeelers, dus ik had gefietst. Dit was echt super mooi. Er was ook een soort fietswedstrijd in Chicago, dus er waren erg veel fietsers. Toen we terug kwamen hadden we French Toasts (wentelteeftjes) gemaakt en dat samen met spek opgegeten. Ook hadden we weer Settlers of Catan gespeeld. Het was heel spannend. Leah en ik hadden beide 9 punten en ik kon winnen met geluk door een ontwikkelingskaart, omdat ik hiervoor niet de kaarten had moest ik ruilen. De rest wilde niet dat Leah zou winnen dus ze wilden graag ruilen. Het geluk was aan mijn kant en ik had mijn laatste punt met mijn ontwikkelingskaart. 🙂
Ik had zondag ook mijn eerste ijstraining, het was niet zwaar. We deden een warming up de verkeerde kant op, daarna achteruit en daarna een paar keer cirkelen met een emmer. Op het eind deden we nog 2x 3 rondjes steigerrun. Ik hoop dat we de volgende keer wel iets meer gaan doen. Na de ijstraining hadden we nog dryland en weer thuis heb ik rustig aan gedaan.

Maandag had ik een late start op school dus ik kon iets langer slapen. ’s Avonds waren Hannah en ik iets te laat vertrokken voor training. Er was onderweg veel drukte en we verdwaalden nog dus we kwamen 20 minuten te laat aan op training. Omdat we maar met totaal 4 personen waren hadden de anderen gewacht op ons. Deze blog wordt echt veel te lang……..

Mijn normale (school)dag ziet er ongeveer zo uit:
Wekker om 6.00, bus komt om 6.50.
Om 7.45 begint mijn eerste uur: Psychology. In deze les hebben we het vooral over gedrag en hoe je gedachten je gedag kan beïnvloeden.
Na Psychology heb ik Zoology. Dit is echt leuk. We hebben hier dieren in de klas. Zo hebben we een konijn, een fret, een schildpad, een slang en een duif. Er komen misschien nog meer maar dat weet ik niet zeker. Dit zijn de dieren die ik tot nu toe had gezien. We mogen de dieren ook optillen dus dat is erg leuk. Tot nu toe hebben we vooral geleerd over ziektes die je kan krijgen met dieren (zoonoses) en  we hebben het nu over de ecologie. Vandaag hadden we ook de slang een levende muis gevoerd en gekeken hoe hij hem op at. Het hoorde niet echt bij de les maar we wilden dat graag zien. Ik heb ook al mijn eerste test gehad. Hierop had ik 89%, door mijn huiswerkopgaves had ik ook nog wat punten. Dus als ik het goed begrepen heb, heb ik nu een A. 🙂
Meestal heb ik na Zoology Warrior time, dit is niet op maandag en ook niet op dagen met een early dismissal volgens mij. Tijdens dit uur kunnen we huiswerk maken.
Hierna heb ik altijd Precalculus. Dit is een soort wiskunde. We hebben het nu vooral over de intervalnotaties en functies. Ook gaan we het binnenkort hebben over translaties. Vandaag had ik mijn eerste toets en hij was veel makkelijker dan verwacht. Misschien komt dit ook omdat ik alles uitgebreid heb gemaakt en tijdens het maken duidelijk had gekeken wat ze wilden dat ik zou doen.
Na Precalculus heb ik Photography. Dit is ook echt een leuke klas. We hebben ondertussen hebben we al een kleedje gemaakt die verkleurd met licht. Hiervoor moesten we objecten meenemen en deze moest je dan op je kleedje leggen in de zon. Na een poosje wachten moesten we alles er weer af halen en snel weer in een lichtdichte tas. Daarna moesten we ze schoonmaken. Ik heb mijn eigen nog niet weer terug gezien. Ik denk dat we ze dinsdag weer zien, dan stuur ik er wel een foto van op facebook of misschien post ik hem ook nog wel in een blog. Vandaag hadden we ook gezien hoe we een zwart wit foto moeten maken. Dit gaan we aankomende dinsdag doen. Dit doen we op een fotopapier van 5 bij 7 inches en hiervoor moet ik weer objecten meenemen (als iemand ideeën heeft laat het mij weten).
Na Photography heb ik Huminities. Dit is een soort filmklas. We leren hier de filmtaal en de leraar is altijd blij dat we er zijn. Soms gaat het een beetje snel of is het lastig te volgen. Maar het is wel leuk. We hadden laatst ook reclames gezien en hier was ook een Nederlandse bij.
Na Huminities heb ik eindelijk Lunch. Hier ben ik dan ook wel aan toe. Aan lunch is niet veel toe te voegen dus ik ga meteen maar verder met PE. Dit is gym/lichamelijke opvoeding. De eerste dagen hadden we niets gedaan maar deze week zijn we begonnen met tests. Zo moesten we push-ups doen, flexibility meten en sit ups doen. Volgende week moeten we ook nog een keer 1 mijl rennen. Vandaag hadden we footbal gedaan. Ik was er echt heel slecht in en ik begreep er niets van. Dus ik rende maar een beetje heen en weer zodat het leek dat ik iets deed.Na gym moet ik me snel omkleden omdat ik daarna vanaf de ene kant van de school naar de andere kant moet lopen en ook nog eens 2 verdiepingen omhoog moet voor mijn laatste uur.
Mijn laatste uur is Anatomy & ….. (weer niet precies wat er op de puntjes staat). Ik vind dit een interessant vak maar ook moeilijk omdat de vocabulary heel uitgebreid is. Voor mensen die al goed Engels spreken is het al moeilijk, dus voor mij is het extra moeilijk. Ik ga proberen om het vol te houden maar als ik het echt niet bij kan houden dan laat ik dit vak misschien vallen. Ik blijf nu omdat ik het interessant vind. 😉
Meestal ga ik na schooltijd (3.00pm/15.00) naar het ARC om Precalculus te maken. Ik loop inmiddels al voor op het schema dus ik heb daarvan geen huiswerk dit weekend. 🙂
’s Middags doe ik meestal rustig aan en maak ik wat huiswerk en ’s avonds is er soms training of ik ga vroeg slapen omdat ik meestal ook weer vroeg moet op staan. Dat is zo’n beetje mijn schooldag. Het rooster is hier elke dag hetzelfde dus ik hoef niet elke keer te bedenken waar ik heen moet.

Een verschil op school dat me is opgevallen zijn de hall passes (je mag zonder hall pass niet het lokaal uit) en muziek tussen de lessen door (wat heel handig is). Je hebt tussen de lessen 5 minuten de tijd om van lokaal te wisselen. De eerste 4 minuten is er muziek, als het muziek stopt weet je dus dat je nog 1 minuut hebt om in de klas te komen.

Ik had me gister opgegeven voor Powder Puff football op school. Dit is football maar dan voor meisjes. Het lijkt me een leuke ervaring om te doen en zo kan ik de regels leren en leren hoe je het moet spelen. Vandaag zouden ze teams indelen maar ik kon niet vinden waar het was. Dus toen had ik gevraagd bij de Councelors  office en daar zeiden ze dat ik dinsdag ergens heen moet (ik moet nog steeds uitvinden waar precies). Maar ik denk dat ik dus in het team zit. 🙂

Vanavond ga ik naar mijn eerste Football game ooit. Mijn school Willowbrook speelt tegen Glenbard East. Ik heb er echt super veel zin in! Vandaag was ook wear black day op school omdat er football is. Het was leuk om de sfeer op school ook mee te maken.

 GO Warriors!

Ik ga deze super lange blogpost nu stoppen. Ik laat binnenkort wel weten hoe het is afgelopen met de wedstrijd en mijn Powder Puff football!! Natuurlijk ga ik ook foto’s maken vanavond dus die zien jullie binnenkort wel een keer verschijnen! 🙂

Byeeeee 😀

One thought on “Time for a new blogpost!! :)

  1. Nice to read how you’re getting alongvso well. Make sure you’re backing up all your pictures on dropbox. Say hi to all from us!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.