My first football game and more

* Translation button on the right side -> *

Heey iedereen! Hier ben ik weer! 🙂

Vorige week had ik mijn blog upgedated en ik had gezegd dat ik jullie zou laten weten hoe mijn eerste football game was. Ook zal ik jullie laten weten of ik in het team van Powder Puff football zit. Dus bij deze update ik mijn blog van alles wat ik deze week heb gedaan.

Vrijdagavond gingen Hannah en ik naar school toe voor de wedstrijd. Omdat Hannah niet precies wist waar het was en ik ook niet precies wist hoe we moesten rijden hadden we de afslag gemist. We zijn ongeveer 10 minuten doorgereden voordat we er achter kwamen.. Dus toen hadden we de auto gekeerd en hebben we de goede weg genomen naar school. Bij school aangekomen was het moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Hierdoor kwamen we te laat bij de game. Toen we eindelijk binnen waren liep in één keer iedereen weg. Wat bleek: Het onweerde in de verte dus we moesten later starten. Dus we waren maar naar het field house gegaan. Hier was Diane uit Zwitserland (die ook met AFS hier is) ook, het was leuk om haar even gesproken te hebben. Na ongeveer een half uur gewacht te hebben kregen we de mededeling te horen dat de wedstrijd was afgelast en verplaatst was naar Zaterdag. Dus toen zijn Hannah en ik maar weer naar huis gegaan.

With Diane at the football game

De volgende ochtend moest Hannah 4 mijl hardlopen. Ik was met de fiets meegegaan en had de afstand bijgehouden. Later zijn we nog met Leah (die dit weekend thuis was omdat Micah en Becky weg waren) gaan fietsen naar een molen of zoiets. Daar was nog een evenement waar ze dingen uitlegden over de geschiedenis. Ik denk dat dit was omdat het Laborday weekend was. Toen we terug fietsten kreeg ik het voor elkaar om 2 lekke banden te krijgen op hetzelfde moment. Ik deed niet eens erg raar met de fiets.. Jed had ons hierdoor opgepikt en toen zijn we naar Panera Bread gegaan om wat te eten. Weer thuis aangekomen had ik beide banden vervangen.
’s Middags gingen Hannah en ik weer naar school voor de wedstrijd. We reden nu in 1x goed. Het was echt super leuk om een wedstrijd te zien. Ik weet nog steeds niet wat de regels precies zijn maar iedereen sprong op elkaar om de bal te krijgen. Helaas hadden we heel dik verloren met 14-41 (per touchdown krijg je 6 of 7 punten, dus het was 3 touchdowns verschil). ’s Avonds had ik alle foto’s uitgezocht die ik had gemaakt en Leah, Jed, Hannah en Micah hadden kolonisten van catan gespeeld. Ik had alleen gekeken.

Football game

Football game

Football game

Toen ik zondag wakker werd zag ik berichten van mijn vader dat hij mij had proberen te bellen op skype. Ik was niet online dus ik vond dat best knap. Ik had toen skype maar opgestart en toen had ik even met mijn ouders (en Dukky) geskyped.

Skyping

Leah en Hannah waren tijdens het skypen niet thuis omdat ze naar nursery waren. Toen ze weer thuis kwamen waren Hannah en ik samen met Ethan en Brandon (van schaatsen) naar Oak Brook Mall geweest. Dit is heel dicht bij mijn huis hier en het was leuk om daar te kijken. Ik heb zelf niets gekocht.
’s Middags ben ik gaan mini golfen met Leah, Hannah, Brandon en Micah. Toen we hier waren waren we ook nog even naar het speeltuintje geweest (die erg leuke speeltoestellen hadden). Met mini golf had ik niet verloren! Ik was 4de. Ik had zelfs de tweede helft heel goed gespeeld. 🙂

Playground

’s Avonds waren we van plan om een kampvuur te maken met Leah, Hannah, Micah, Eric, Ethan en Brandon. Dit was helaas niet zo’n succes omdat we nat hout hadden. Dus toen zijn Ethan, Brandon, Hannah en ik maar naar binnen gegaan.

Maandag kon ik uitslapen. Het was LABORDAY! Ik weet nog steeds niet precies wat dit voor feestdag is. Maar het is een vrije dag van school. We hebben niet heel veel gedaan omdat we niet precies wisten wat we moesten doen. We hadden boodschappen gedaan en we zijn naar Leah haar huis gegaan. ’s Avonds hadden we lekker gegeten. We hadden aardappelpuree (gemaakt door Leah), sweet potato fries (Ik kan me niet herinneren dat ik eerder sweet potato had gehad. Het was erg lekker) en geroosterd brood met gesmolten kaas. Die avond was ik niet te laat gaan slapen omdat ik moe was en Dinsdag moest ik weer vroeg naar school.

De rest van de week was een normale schoolweek. Dinsdag had ik mijn eerste zwart/wit foto gemaakt met Photography en heb ik samen met 2 anderen uit de klas de fred toegewezen gekregen bij Zoology. Later deze week hebben we een brochure over de fred gemaakt. Ik heb ook de mijl gelopen met gym. Ik had er 7 minuten en 9 seconden over gedaan (volgens mij), dit is best snel en de gymleraar zei dat ik misschien mee moest doen met de Cross Country. Hier ben ik nog over aan het informeren. Gister hadden we een early dismissal omdat het open house was op school. Ik had ’s middags lekker rustig aan gedaan. Ik was nog naar de schoolnurse geroepen omdat ze dachten dat ik een vaccinatie miste. Gelukkig was dit niet zo en is alles goed.

Gister was Becky ook jarig. We hadden ’s avonds Thai food gegeten. Het was echt heel lekker! Na de Thai food hadden we nog chocolate cake. Becky haar ouders waren er ook. Het was leuk om hen te ontmoeten!

OOhh vergeet het bijna te zeggen. Maar ik zit in het Powder Puff Team! 🙂 Woensdag hadden we onze eerste training. We hadden vooral geoefend met het gooien en het vangen. Ik was er niet heel goed in maar ik hoop dat het de komende weken beter wordt. Op 24 september (volgens mij) hebben we een wedstrijd en daarna is het ook al afgelopen. Ik hoop dat we op dat moment een super team zijn! 🙂

Vandaag was het wear Orange day op school . Dus ik had mijn oranje AFS shirt aan. Het is echt leuk om (bijna) iedereen in dezelfde kleur te zien lopen. Het was al helemaal leuk omdat het nu oranje was. De nationale kleur van Nederland! Vanavond is weer een football game. Ik ben van plan om er heen te gaan. Het weer is niet super. Ik hoop dat het niet weer afgelast wordt.

Wear Orange day

Morgen zijn we van plan om naar Michigan te gaan. Hier gaan we eerst bij de Cross Country wedstrijd van Hannah kijken en daarna gaan we even bij de broer van Becky kijken. We gaan waarschijnlijk ook nog naar het plaatsje ‘Holland’. Hier hebben ze nog een soort museum(?) met Nederlandse dingen en er zijn restaurantjes met Nederlands eten zoals erwtensoep en kroketten. Ik heb er zin in!  Zondag heb ik een picnic van AFS. Daar heb ik ook echt super veel zin in! Zondag beginnen ook mijn ijstrainingen hier (volgens mij). 🙂

Jullie horen later nog wel een keer van mij! Groetjes uit Illinois!! 🙂

One thought on “My first football game and more

  1. Zo te lezen heb je het prima naar je zin Anke! Hartstikke leuk. Gek hea ze verzinnen overal wel weer een andere speciale feestdag voor. Maar alleen maar mooi meegenomen ben je wat extra dagjes vrij!

    Veel plezier, succes met powder puff footbal en je eerste ijstrainingen en alle andere leuke dingen daar!
    En ondertussen natuurlijk ook nog een beetje op school;) haha

    X Jenniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.