Laatste schoolweken

De laatste toetsweek zit erop. Er waren een paar erg moeilijke tentamens bij die door de hele klas slecht gemaakt zijn, maar gelukkig had ik alles aardig goed gemaakt. Vandaag heb ik economie nog herkanst om te proberen met een nog iets beter cijfer naar het eindexamen te gaan. Helaas misten het eerste half uur de bronnen waaruit je de vragen moest maken wat de concentratie niet te goede kwam. We wachten nu eerst het cijfer af en misschien gaan mijn ouders dan nog een klacht indienen.

Vorige week hadden we op school nog een avond uitleg over de examens. Deze week hebben we nog les en daarna hebben we examentrainingen. Ik heb me zaterdagochtend ongeveer ter hoogte van Schiphol op mijn laptop via de wifi op de mobiel van mijn vader ingeschreven voor alle examentrainingen. We waren toen op weg naar de duin- en bollentocht.

Voor mijn AFS jaar in Amerika is bijna alles rond. Alleen de school in Chicago moet mij nog accepteren en dan moet ik alleen nog slagen. Volgens AFS kan het even duren dat de school je accepteert omdat de lokale politiek officieel moet beslissen. Zij betalen namelijk de plek op school. Ik hoop dat het snel rond is, dan is dat ook weer klaar. Dan weet ik helemaal zeker dat ik naar de familie Bosman in Chicago kan.

Met mijn enkel gaat het alweer een stuk beter. Ik doe regelmatig de oefeningen van de fysiotherapeut en sla de laatste twee shorttrackwedstrijden van het seizoen maar over (dit weekend waren de Closing Games en straks is het Paastoernooi nog). Afgelopen zaterdag heb ik samen met mijn moeder de duin- en bollentocht van 70 kilometer gefietst. Die ging vanuit Alphen aan den Rijn door de bollenstreek. Hij was niet zo goed aangegeven dus we zijn ook een beetje verdwaald. Daardoor hebben we ergens iets teveel gefietst maar ook een stuk afgesneden. Zo kwamen we toch precies op 70,4 kilometer uit. Pappa en Mark hebben de 120 kilometer gefietst. Zij zijn ook een paar keer verkeerd gereden en zijn op 129 kilometer uit gekomen.

Het was wel een mooie omgeving en ik heb onderweg met mijn nieuwe fototoestel geoefend. Het is een Canon Powershot SX40HS. Die heb ik alvast voor mijn slagen en jaar in Amerika gekregen toen we hem in de Makro zwaar in de aanbieding tegen kwamen.

De komende weken staan dus in het teken van mijn examens. Daarna ga ik veel werken om voor Amerika wat extra geld te hebben. In heb dit weekend ook al mijn eerste elektrische gitaar verkocht. Gelukkig heb ik er nog één; die ik toen gewonnen had.

One thought on “Laatste schoolweken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.